Over de PresentChild®methode


Met je eigen kind voel je verbondenheid. Je voelt bij je eigen kind de de dingen soms haarscherp aan die je bij een ander kind niet zo gauw voelt.

Je wilt graag dat jouw kind gelukkig is en jouw kind wil graag dat jij gelukkig bent.

Hoe mooi is dat....

Kinderen willen dat je in verbinding bent met jezelf; met het kind in jezelf. Dat laten ze zien in hun gedrag.

Voel je je geraakt door het (lastige) gedrag van je kind? Is je kind vaak ziek, wordt het maar niet zindelijk, wordt het gepest of heeft het andere problemen? Misschien slaapt je kindje niet goed, heeft het moeite met de voeding,  is het heel erg eenkennig of snel boos en opstandig.....

Besef dan dat dit niet ‘ zo maar ’ is. Omdat onze kinderen ons zo graag gelukkig willen zien, helpen ze ons op hun eigen unieke manier, zodat wij onze blinde vlekken kunnen en mogen gaan zien en oude pijnstukken kunnen gaan oplossen en helen.

Dit kan heel confronterend zijn, maar je kunt het tegelijkertijd ook als een groot cadeau zien.

Ik wil graag met behulp van de PresentChild® methode, de vertaalster zijn (de brug) en je laten horen en voelen welke boodschap jouw kind voor jou heeft en dit allemaal zonder dat je kind erbij is.

Het bijzondere hiervan is dat je meer inzicht krijgt in jezelf, dat de ontwikkeling en gezondheid van je kind verbetert en tegelijkertijd ook die van jou.

Dit werkt niet alleen zo tussen ouders en kinderen, maar ook tussen bijvoorbeeld twee partners, een vriend, vriendin, je moeder of de buurvrouw .

Het lijkt wel magie…


Over mij

Als meisje van een jaar of 11, 12 had ik al een hele schare kinderen om mij heen. Ik wist toen ook al dat ik juf wilde worden. En dat is gelukt.

Ik heb jaren met veel plezier in peuterspeelzalen gewerkt en ben daarna het basisonderwijs ingegaan. Mijn hart ligt bij kinderen. En vooral samen met jonge kinderen kan ik nog steeds echt kind zijn, genieten en spelen… is er herkenning.

Ieder kind is uniek en ik voel en ervaar hun puurheid, hun openheid, onbevangenheid, echtheid en spontaniteit.

Het Leven heeft mij een groot cadeau gegeven in de vorm van prachtige lessen, waardoor ik nu ben wie ik ben:

Een dankbaar, liefdevol, gevoelig, zacht, spontaan natuur mens. Vooral de zee trekt mij enorm...

Moeder van twee kinderen en oma van drie kleinkinderen.

Origineel en met vele kwaliteiten en talenten. Open, nieuwsgierig, enthousiast en gedreven. Ik kan gek doen, vrolijk, blij, vol fantasie en verwonderd zijn als een kind, maar ook heel serieus. Je kunt met mij zo de diepte in. 

Ik wil mezelf wel een “levenskunstenaar” noemen, omdat ik het iedere dag weer een kunst en een uitdaging vind om iets moois van het leven te maken en er ten volle van te genieten.

Het boek van Janita Venema “ Het Fluisterkind” kwam op mijn pad. Ik werd er meteen door geraakt omdat het zo aansluit bij hoe ik zelf in het leven sta en regelmatig ervaar hoe alles en iedereen in het leven je spiegelt.

Ik voelde meteen: “ Dit wil ik ook!” en ben in september 2017 de opleiding voor kindertolk gaan volgen.

De methode Present Child® is eigenlijk zo simpel, bijna kinderlijk eenvoudig en tegelijkertijd zo doeltreffend dat ik iedereen hiermee wel mee in aanraking zou willen brengen.

‘ Je hebt al vele wateren door gezwommen’ en ‘ jezelf eerlijk kunnen observeren is een grote kwaliteit die jij hebt’,  kreeg ik mee.

Ook het creatieve in mij borrelt en kriebelt  weer volop; ik vind het heerlijk om op verschillende creatieve manieren uiting te kunnen geven aan wat ik voel.

Voor mij voelt het nu als tijd om al mijn skills te gaan gebruiken. Ik wil graag met het Kindertolken®ouders een stukje begeleiden op hun levenspad en met mijn creatieve workshops ouders en kinderen ontspanning en plezier bieden.

Tijd voor mijn eigen praktijk: De Blauwe Iris


Over mij als kindertolk : ervaringen van clienten

"Vooraf had ik geen goed idee wat ik van de gesprekken kon verwachten, achteraf kan ik zeggen dat het heel bijzonder en leerzaam was. Ik heb kennis gemaakt met een voor mij nieuwe vorm van verbinding met je kind. Nieuw omdat ik me er tot dan toe niet bewust van was.

Iris is heel rustig en vriendelijk en zij kon me uitleggen hoe het gedrag van mijn dochter een reactie is op mij. Het heeft bij mij bewustwording gecreëerd. De ‘problemen’ waren niet direct over, maar na een paar weken merkte ik wel verschil."

Soms is een traject voldoende; soms is er meer nodig en staat een client open om "meer naar zichzelf te durven kijken"  zoals onderstaande reactie aangeeft en volgen er meer sessies. Een moedige stap en zo waardevol.
Zowel voor de client als het  kind (gezin) maar ook voor mezelf. Ook ik leer steeds weer van alle mooie sessies die ik mag geven!


“Fijn dat ik bij je terecht kon! 

Je hebt me erg goed geholpen, dank daarvoor. 

Het begon als een hulpvraag richting mijn dochter, maar het was veel meer. 

Gelukkig was jij deskundig genoeg om mij daarin te ondersteunen. 

Nogmaals bedankt!”

"Iris is iemand die met veel respect en wijsheid in gesprek gaat. Ze is er met volle aandacht. Ze is voorzichtig in wat ze teruggeeft, maar ook direct: ze draait ook niet om de kern heen. De gesprekken met Iris over mijn 14-jarige zoon hebben mij geholpen meer inzicht te krijgen in mijzelf, mijzelf als moeder, in mijn zoon en in het subtiele samenspel tussen ons. Zij weet de juiste vragen te stellen en geeft op een verrassende manier inzicht. Hierdoor heb ik meer rust gekregen, ook in het contact met mijn zoon. Het was heel bijzonder om te zien dat door deze rust, mijn zoon ook een stap in zijn ontwikkeling kon zetten. Alsof voor hem óók een puzzelstukje op zijn plaats viel. Dat dit zo’n direct effect op hem had, is iets dat ik niet van tevoren had kunnen geloven. Maar hierdoor heb ik weer gezien hoe ontzettend sterk de verbondenheid tussen ouder en kind is."

"
Toen ik merkte dat het gedrag (boosheid) van onze jongste mij heel erg triggerde, ben ik bij Iris gekomen. Ik wilde onze zoon (5 jaar) helpen maar dat lukte me niet. Wat nog meer frustratie bij ons beide veroorzaakte. Ik wilde hier wat mee maar dat lukte me niet alleen.

Door met Iris mijn situatie te bespreken en dingen teruggekoppeld te krijgen, ben ik anders naar mezelf gaan kijken waardoor ik ook anders kan reageren. Een stuk rust in ons allemaal is teruggekeerd. Heel fijn! Bedankt voor de mooie inzichten! "